Nieuws
Provinciale subsidie voor zonnepanelen uitgebreid
De subsidieregeling ‘Zonnig Zuid-Holland’ is uitgebreid. Naast zonnepanelen op grote daken is er nu ook subsidie voor zonnepanelen op waterbassins en parkeergarages. Tot eind 2023 is €3,5 miljoen beschikbaar voor de subsidieregeling.
Gedeputeerde Berend Potjer: ,,Het bestrijden van de klimaatcrisis is een urgente opgave. Daarom zetten wij vol in op energiebesparing en opwekking van zonnestroom. Met de schaarse ruimte in Zuid-Holland moeten wij daar creatief mee omgaan, de ruimte dubbel gebruiken. Bijvoorbeeld door zonnepanelen niet alleen op daken te plaatsen, maar ook op waterbassins bij de kassen en parkeerterreinen. Door de stroom vlakbij de gebruiker op te wekken kan bovendien de koelkast aanblijven, de kas verlicht worden en de auto worden opgeladen en het elektriciteitsnetwerk worden ontzien. Wie weinig ruimte heeft, moet slim zijn.”

De subsidieregeling ‘Zonnig Zuid-Holland’ loopt tot eind 2023 en is bedoeld voor zonnepanelen in combinatie met een nieuw te bouwen constructie op een parkeerterrein, waterbassin, het versterken van daken voor zonnepanelen, asbestverwijdering, de aanschaf van lichtgewicht zonnepanelen voor grote daken en het beschikbaar stellen van daken aan energiecoöperaties.

De subsidieregeling Zonnig Zuid-Holland is onderdeel van het aanvalsplan zon, waarmee de provincie kansen en knelpunten voor zonne-energie aanpakt. Veel partijen maakten al gebruik van de mogelijkheid om met steun van de provincie hun dak te versterken voor zonnepanelen of hun dak beschikbaar te stellen aan een energiecoöperatie. Van bakkerijen tot sportclubs en scholen. (foto Prov. ZH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter