Nieuws
Vernieuwbouw basisschool Vijverhof

Basisschool Vijverhof in Voorburg kan niet gerenoveerd worden. De structuur van het gebouw maakt dat technisch niet mogelijk. Derhalve wordt uitgegaan van vernieuwbouw van de school met 250 leerlingen. Er is inmiddels een voorlopig ontwerp. In juni krijgt de gemeenteraad een voorstel voorgelegd.

Dat heeft wethouder Juliette Bouw VVD-gemeenteraadslid Sabrina van den Heuvel laten weten in antwoorden op vragen. Het schoolplein moet groter worden. Hoe dat moet wordt nu bezien want een plein volgens de wettelijke normen past niet op de grond van de school. Er wordt ook gekeken naar de verkeers- en parkeersituatie bij de school en naar de ruimte tussen achtergevel van de school en omliggende woningen.

Voor de buitenruimte wordt een voorkeursalternatief gekozen. Dat zal daarna samen met het definitieve ontwerp voor het schoolgebouw worden uitgewerkt. De gemeenteraad zal niet alleen met het plan moeten instemmen, men zal ook akkoord moeten gaan met de financiering van de vernieuwbouw.

Het gebouw is op 11 juli 2017 voorlopig aangewezen als gemeentelijk monument, aldus de wethouder. In afwachting van de vernieuwing van de school is dit nog niet omgezet in een definitieve aanwijzing. Door de voorlopige aanwijzing heeft het gebouw echter wel voorbescherming, wat betekent dat de gemeentelijke Welstand- en monumentencommissie om advies gevraagd moet worden of de plannen voldoende aansluiten bij de cultuurhistorische waarde van het gebouw.

Voorafgaand aan vaststelling van het definitief ontwerp zal de monumentencommissie om een eindadvies gevraagd worden op zowel het ontwerp als op definitieve aanwijzing van de vernieuwde school tot gemeentelijk monument. Het schoolgebouw dateert uit 1931.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter