Activiteiten
De Gestampte Meisjes presenteren LEXT NEVEL

Cabarettrio De Gestampte Meisjes zijn samen met regisseur Wimie Wilhelm op zoek gegaan naar de beste versie van zichzelf. Het resultaat: LEXT NEVEL, waarin ze de prestatiedruk en zelfopgelegde normen – en dus het soort ‘beste-versie’-doelen – bekritiseren. In een snelle montage van brutale, vrolijke en overmoedige scènes spelen ze met de vragen van hun generatie: wat is een gelukkig leven en wanneer ben ik ooit tevreden? Op zaterdag 14 mei zijn De Gestampte Meisjes te zien in Theater Ludens.

LEXT NEVEL kaart een serieus thema aan in een luchtige, energieke theatervoorstelling. De beste versie van jezelf willen zijn, terwijl daar geen duidelijke handleiding voor is, is altijd gerelateerd aan verwachtingen van anderen en die norm ligt hoog als je wilt voldoen aan de ‘standaardnorm’. Maar hoe standaard is die norm nog en ligt die lat niet veel te hoog?

In verschillende scènes laten De Gestampte Meisjes verschillende groepen zien die allemaal anders omgaan met het worden van de beste versie van jezelf. Maar helaas, niets blijkt goed, dus vergeet al die goeroes, stop met het lezen van zelfhulpboeken en laat die TED-talk-experts maar kletsen. De Gestampte Meisjes laten de waarheid zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mens in al zijn glorie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter