Mening
U zegt het maar: Waar blijft de Ouderengids?

‘Waar blijft de Ouderengids? Steeds meer gaat de gemeente over tot digitale communicatie en wordt er aan voorbijgegaan dat niet iedereen een computer heeft en/of ermee kan omgaan. Het betreft vooral de ouderen van onze gemeente. Er is nooit onderzocht hoeveel ouderen niet digitaal zijn. Om de ouderen hiervoor de gelegenheid te geven en om kosten uit te sparen zou het aanvragen van een gids middels de media kunnen plaatsvinden. Onder andere door een advertentie met antwoordnummer te plaatsen waar de burger het woonadres kan invullen.

De gemeente heeft 140 miljoen gekregen met betrekking tot de verkoop van de aandelen van Eneco.  Daarvan kan toch wel een gids en/of brochure met info voor ouderen van af? Daarin zouden de diensten van de gemeente kunnen worden vermeld, adressen van instanties, zorgverleners en dergelijke, zoals dat in eerdere uitgaves werd gedaan. Het voorkomt dan ook vele telefoontjes naar de gemeente als de informatie in de gids te vinden is.

Van de 140 miljoen euro kan een Ouderengids en/of brochure worden  bekostigd en slechts worden  gestuurd aan diegenen die zich hiervoor via de genoemde advertentie hebben aangemeld.

Het zou het bestuur van de meest vergrijsde gemeente van Nederland sieren als genoemde actie zou worden uitgevoerd.

De politieke partijen zijn nu aan zet!

(Mevr. M. Oosterveer)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter