Nieuws
Eigentijdse kruisweg in Koningkerk

In de Koningkerk te Voorburg (Koningin Julianalaan hoek Bruinings Ingenhoeslaan) is het idee opgevat om een eigentijdse Kruisweg te maken. De Kruisweg (Via crucis in het Latijn) is een traditioneel onderdeel ter voorbereiding op het christelijk Paasfeest. Het is een nabootsing in de vorm van schilderijen of beeldhouwwerken van de lijdensweg van Christus vanaf het gerechtsgebouw (het paleis van Pontius Pilates) tot en met de begrafenis van Christus is de tuin van Jozef van Arimetea.

Een kruisweg stelt de gelovige in staat stil te staan bij de belangrijkste gebeurtenissen van deze lijdensweg aan de hand van 14 kruiswegstaties (van het Latijn statio, dat halteplaats betekent). Het idee van een kruisweg is dat de gelovige zo in gebed de Via Dolorosa (uit het Latijn, betekent lijdensweg) kan doorlopen zonder in Jeruzalem te zijn geweest. Het is een vorm van pelgrimage.

Hierbij wordt iedereen die dat wil uitgenodigd om een bijdrage te leveren. Dit kan door het maken van een tekening, schilderij, beeld, gedicht… Als het maar is geïnspireerd op de Kruisweg. In de Goede Week, van 10 t/m 16 april a.s. wordt er een expositie gehouden van deze eigentijdse kruisweg. Nader bericht hierover volgt

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij Ilona Silvius; ilonasilvius44@gmail.com

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com