Activiteiten
Festival Den Haag Outdoor op 18 juni

Den Haag Outdoor vindt dit jaar plaats helemaal aan het begin van de Festivalzomer, waar het voorheen de hekkensluiter van het seizoen was. Op zaterdag 18 juni is het zover. Dan strijkt het Haagse Dance Festival ‘Den Haag Outdoor’ neer in het Zuiderpark.

Den Haag Outdoor was in 2017 het eerste echte Dance Festival in Den Haag, de stad die de voorgaande jaren op uitgaansgebied een enorme inhaalslag heeft gemaakt. Hagenezen zijn toegankelijk en gastvrij wat resulteert in een hele gemoedelijke sfeer, waar iedereen welkom is en het naar zijn zin heeft. Opvallend aan de Haagse Festivals is dan ook de grote diversiteit van het publiek. Alle leeftijden en achtergronden lopen probleemloos door elkaar heen, hetgeen zorgt voor een unieke atmosfeer die je in andere steden doorgaans minder snel ziet.

Den Haag Outdoor biedt voor ieder wat wils. Verschillende muziekstijlen verdeeld over maar liefst 5 Areas, zorgen ervoor dat Den Haag Outdoor geheel terecht haar plek op de Nederlandse Festivalkaart heeft veroverd.

 Techno liefhebbers kunnen hun hart ophalen op Den Haag Outdoor. In de gigantische grote Festivaltent, met de rauwe Techno sfeer, kan het publiek losgaan op de stampende Techno beats. Daarnaast is er de Deephouse/ Techhouse stage waar je heerlijk kunt flowen op de lekkerste klanken uit dit genre. Tijdens de vorige editie was de ruimte bij de Urban/ House Stage bijna te klein, zoveel bezoekers trokken de artiesten van deze Stage. Reden voor de organisatie om deze stage op het terrein te verplaatsen en zo te vergoten dit jaar, zodat niemand ook maar iets van de optredens hoeft te missen.

Het Grote Foute Feest is inmiddels ook een vaste en onmisbare waarde op het Haagse Festival. Hier kun je meezingen met alle Nederlandstalige en Foute hits die je kent. Hier is het een gezellige georganiseerde bende, waar je zelfs de karaoke-microfoon mag pakken… als je durft. Tot slot is natuurlijk de ASTA stage niet meer weg te denken van het Festival. Hier wordt met Oldschool en Classics een ode gebracht aan de legendarische club aan het Spui en aan die tijd.

 Den Haag Outdoor kenmerkt zich ook door de vele aantrekkelijke chill-area’s die overal op het Festivalterrein te vinden zijn. Aan de waterkant geniet je van een koud biertje, een lekker wijntje of een heerlijke cocktail. Als je trek hebt gekregen van het dansen kun je terecht bij een food court dat een heus Foodtruck Festival op zich is.

Uiteraard mag naast de inmiddels iconische zweefmolen het reuzenrad niet ontbreken. Den Haag Outdoor, Zuiderpark: 18 juni 2022: 12.00 – 23.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter