Nieuws
Vallende bomen kraken auto’s

Een automobilist heeft op het nippertje het vege lijf gered toen een boom op zijn auto viel. Dat gebeurde bij het losbarsten van storm Eunice, in de Heeswijkstraat hoek Overburgkade in Voorburg. De bestuurder had rond 15.00 uur, vlak voor het ongeluk,  zijn twee kinderen afgezet op hoek van de straat. Gelukkig maar, anders waren de gevolgen niet te overzien geweest, aldus Jan van Wissen die het allemaal zag gebeuren en meteen zijn camera greep.

Ap de Heus meldt dat in de van Zegwaardstraat in Voorburg een boom omver ging, die boven op een auto viel en er dwars door heen ging. De wagen is total loss. De eigenaar was er uiteraard niet blij mee. Hij vertelde nog dat zijn boven buurvrouw verleden maand nog de gemeente had opgebeld met de melding dat de boom niet meer zo stabiel was , en dat hij bij een erge wind al  vreselijk heen en weer ging. Maar de gemeente had er niets aangedaan en de boom laten staan.

De brandweer rukte een negental keer uit wegens stormschade in Leidschendam-Voorburg. Daarbij ging het onder andere om het dak van de Gamma aan de Veursestraatweg. Een deel daarvan bleek niet bestand tegen de stormkracht. Schade was er ook aan de Johan Willem Frisolaan Leidschendam (gevel/dak), Via Donizetti Leidschendam (bord dat om ging), Van Heurnstraat Voorburg (onbekende schade), Essesteijnstraat Voorburg (boom), A. van Scheltemastraat Voorburg (gevel/dak), Venestraat Leidschendam (dak).

Eunice zorgde er verder voor dat een deel van het dak van het ADO Station naar beneden kwam. De NS heeft besloten om ook vanmorgen geen treinen te laten rijden. De stormschade aan met name bovenleidingen is te groot. (foto’s Jan van Wissen en Ap de Heus)

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter