Nieuws
Schlagers en country in Kakafonie

Vandaag is om 12:00 uur Martin Sterken te gast in het radioprogramma Kakafonie bij de lokale omroep Midvliet. Zijn nieuwe plaat heet ‘De beroemde 4 woorden’. Als producer en songwriter is Martin Sterken al jaren niet meer weg te denken uit de Nederlandstalige muziekwereld en heeft hij vele volkse hits af mogen leveren. Als zanger daarentegen was hij iets onbekender, totdat hij eind 2021 met de hitsingle ‘Het spijt me’ kwam en herontdekt werd door vele radiomakers.

Aad Meerbeek komt om 13:15 uur naar de studio. Hij komt een aantal tracks van zijn onlangs verschenen dubbelalbum ‘Aad Meerbeek sings country & more’ laten horen.  Aad Meerbeek is 71 jaar.  Hij is geboren en getogen op Scheveningen. In 1965 werd hij gevraagd om in de band Funny Bones te komen spelen. Hij speelde mondharmonica en werd ook zanger in deze band.

Na een aantal jaren kwam hij bij de band Midnight Special terecht en vervolgens in de formatie East Connection. Later werd hij benaderd door een manager die hem vroeg of hij bij Jack Jersey onder contract wilde komen. Onder de artiestennaam Tony & zijn Jumble Band verscheen in 1972 de eerste single met als titel ‘Een meisje zonder zorgen’. Na deze single kwamen er onder zijn artiestennaam Tony Martin nog vijf songs uit die in de Tipparade terechtkwamen. In 1976 heeft Aad de Tony Martin Band opgericht en daarmee trad hij op bij bedrijfsfeesten en strandtenten op Scheveningen. Eind jaren negentig is hij met de Tony Martin Band gestopt en kwam hij bij diverse bands terecht. Medio 2015 is Aad Meerbeek gestopt met zingen.

Maar dan komt corona om de hoek kijken en werden we ‘opgesloten’. Om de verveling het hoofd te bieden, besloot hij countrymuziek op te nemen en deze te voorzien van een video. Dat smaakte naar meer. Inmiddels heeft hij vijfentwintig nummers opgenomen. Hij wilde ze niet in huiselijke kring houden en besloot de dubbel-cd uit te brengen onder de naam: ‘Aad Meerbeek sings country & more’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter