Nieuws
Visie op Vlietzone/Vlietzoom uitgesteld

Er ligt voorlopig nog geen visie op de gewenste ontwikkelingen in de Vlietzone/Vlietzoom, het gebied tussen Vliet en A4. Dat heeft gedeputeerde Anne Koning Provinciale Staten laten weten. De visie wordt gemaakt door de provincie, Rijswijk, Den Haag, Leidschendam Voorburg, Leiden, hoogheemraadschappen Delfland en Rijnland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Met de gezamenlijke visie wil men een alomvattend toekomstbeeld voor het gebied vastleggen en ‘verrommeling’ tegen gaan.

De visie, waarvan de voorbereiding in 2019 is gestart, had er vorig jaar al zullen zijn. Nu bespreken alle betrokken partijen begin maart een ‘ambitiedocument’. Dat zal echter pas eind 2022 vastgesteld kunnen worden. Dit vanwege de gemeenteraadsverkiezingen medio maart en de noodzaak in de gemeenten nieuwe colleges van B&W te vormen.

Volgens Koning hebben de betrokken partijen wel afgesproken om elkaar tijdig te informeren en af te stemmen over mogelijke ontwikkelingen binnen de Vlietzone, zodat geen onomkeerbare besluiten worden genomen die niet passen in het toekomstbeeld. Deze afspraak geldt ook voor de bestemmingsplannen en beheersverordeningen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter