Nieuws
Zuid-Holland investeert in groenere bedrijventerreinen
Bedrijven op Zuid-Hollandse bedrijventerreinen kunnen €5000 subsidie aanvragen voor de aanschaf van bomen en planten. Op de vaak versteende bedrijventerreinen is namelijk veel winst te behalen als het gaat om vergroening. Dat zorgt voor een gezondere werkomgeving voor medewerkers én draagt bij aan meer biodiversiteit.

Bedrijventerreinen zijn doorgaans geen inspirerende plekken en slechts 1% ervan bestaat uit natuur. Tegelijkertijd hebben we in Zuid-Holland zo’n 26.000 bedrijven op bedrijventerreinen, waar 450.000 mensen werken. Gedeputeerde Meindert Stolk: ,,Daar is grote winst te behalen, voor mens én natuur. Want mensen voelen zich fitter, vrolijker, werken productiever en ervaren minder stress in een groenere omgeving. Ook is meer natuur goed voor verschillende soorten planten en dieren. Bovendien zorgt het voor verkoeling bij zeer warm weer en kan regenwater gemakkelijker weglopen.”

De provincie stelt daarom subsidie in totaal €250.000 beschikbaar voor bedrijven die hun omgeving willen vergroenen. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn: een geveltuintje langs het hele pand, gewoon door wat tegels eruit te wippen. Een kleine bijentuin, een moestuinbak of een eetbare lunchplek met fruitbomen. Met de provinciale subsidie Groen werkt beter kunnen bedrijven tot €5000 subsidie aanvragen. Met de subsidie kunnen ze vergroenen én medewerkers hierin meenemen. Door uitleg te geven over het groenonderhoud of door te leren hoe je natuur onderdeel kunt maken van je werkdag bijvoorbeeld. Want dan gaan werknemers pas echt de positieve effecten van de natuur op hun gezondheid ervaren. (foto prov. ZH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com