Nieuws
Bouwplan Rijnlandstraat Leidschendam sneuvelt

De gemeenteraad heeft unaniem een plan voor de bouw van 38 woningen op de hoek van Rijnlandstraat en Oude Trambaan in Leidschendam, afgewezen. Gemeente, ontwikkelaar Wdevelop/BPD en omwonenden moeten samen een aangepast plan maken met een nieuwe afweging inzake aantal woningen, recht van overpad voor panden aan de Damlaan, afstand tot huidige bebouwing en ingang van de ondergrondse parkeergarage aan de Oude Trambaan.

De wensen van de gemeenteraad staan in een door GBLV-gemeenteraadslid Marien van Wijk ingediende motie. Tevens wil de gemeenteraad nadere informatie over: prijzen van de huizen, parkeren, luchtvervuiling door verkeersbewegingen, overlast die door de bouw ontstaat in relatie tot de bouw van Leytsche Hof, direct aan de overkant van de Rijnlandstraat.

Verantwoordelijk wethouder Jan Willem Rouwendal voegde zich naar de wensen van de gemeenteraad. Hij erkende dat er op basis van het overleg dat nu gestart wordt straks niet meer exact hetzelfde plan kan liggen. Als de ontwikkelaar echter dwars gaat liggen ,,kan het erg moeilijk worden’’, aldus de wethouder.

De ontwikkelaar heeft zich al eerder schriftelijk tot B&W gewend nadat tijdens een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad bleek dat er veel bezwaren en bedenkingen tegen het bouwplan waren. Hij wees er daarop op dat het bouwplan geheel conform de beleidsregels van de gemeente was gemaakt. Volgens wethouder Rouwendal was het een brief vol chagrijn.

Woordvoerders van alle fracties in de gemeenteraad hekelden het gebrek aan overleg met omwonenden over het bouwplan. D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen noemde het een ‘gotspe’ dat de gemeente meewerkt aan een bouwplan voor woningen van 50 vierkante meter die straks meer dan 200.000 euro kosten.

Bart Eleveld (VVD) hekelde het optreden van een gemeenteambtenaar bij een schouw die gemeenteraadsleden vorig week ter plekke hielden. Volgens de liberaal verdedigde die ambtenaar het bouwplan voortdurend waarbij hij zich naast de ontwikkelaar opstelde in plaats van naast de omwonenden. Volgens Eleveld moet een gemeente naast de inwoners staan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter