Nieuws
Eigenaar Mall moet meebetalen

Mall-eigenaar URW moet meebetalen aan maatregelen om de verkeersoverlast op de wegen en in de wijken rondom de Mall op drukke winkeldagen te beperken. Het zou daarbij moeten gaan om de helft van de kosten die geschat worden op 1,2 miljoen euro, oplopend naar 1,8 miljoen euro.

Dat heeft de gemeenteraad unaniem uitgesproken door het aannemen van een door PvdA’er Delroy Blokland ingediende motie. Verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen (VVD) liet in een reactie weten met URW te gaan ‘praten’. Zij wees er wel op dat URW al heel veel doet en betaalt.

VVD-gemeenteraadslid Ole Heil zei dat zijn partij door het voor stemmen een signaal wilde afgeven richting URW. Hij wilde zich echter niet binden aan bedragen of percentages die de Mall-eigenaar zou moeten betalen. Bianca Bremer (GBLV) zei te kunnen ‘begrijpen’ dat het gesprek met URW een andere uitkomst krijgt als in de motie staat.

Het debat leverde verder geen nieuwe gezichtspunten op. Van de kritiek die de partijen enkele weken geleden in een commissievergadering nog uitten was niets meer over. De wethouder stelde dat er ingegrepen moet worden om de verkeersoverlast te beperken. ,,Daar kunnen we niet om heen.’’ Dat zal ,,zo spoedig mogelijk’’ gebeuren.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter