Nieuws
Geen actie tegen hard rijdend sluipverkeer

B&W ondernemen geen actie tegen sluipverkeer dat met hoge snelheid door woonwijken rijdt om zo een file elders af te snijden. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van VVD-gemeenteraadslid Ole Heil. B&W erkennen wel dat de woonstraten hier niet voor bedoeld zijn ‘echter zijn de straten in de gemeente onderdeel van de openbare weg. Dat betekent dat in beginsel alle verkeer waarvoor de weg fysiek geschikt is, er ook mag komen’.

De gemeentelijke handhavers doen niets tegen het racende sluipverkeer, zo geven B&W aan. ‘Handhaving heeft geen bevoegdheden om sluipverkeer aan te pakken’. Over andere maatregelen stellen B&W: ‘Slechts indien dit noodzakelijk is worden er extra maatregelen overwogen. Noodzaak kan bijvoorbeeld blijken uit snelheidsmetingen, ongevallenregistraties of dringende verzoeken van de politie’.

‘De Buitengewoon opsporingsambtenaren zijn maar voor een beperkt aantal verkeersfeiten bevoegd. De inzet van Boa’s vindt met name plaats op parkeren en tijdens het halen en brengen van kinderen tijdens aanvangs- en eindtijd van scholen. De politie is in hoofdzaak belast met het toezicht op de verkeersveiligheid’.

In het algemeen laten B&W het volgende weten: ‘Alle woonwijken zijn aangewezen en ingericht als verblijfsgebieden. Door hun inrichting en de geldende maximumsnelheid van 30 km/uur, nodigen deze wegen niet uit om te gebruiken voor doorgaande verkeersbewegingen’.

‘De woonstraten worden zodanig in gericht dat ze voldoen aan de richtlijnen voor erftoegangswegen (30 km/uur), bijvoorbeeld met de aanleg van drempels, inritconstructies en versmallingen. Indien de straten er nog niet aan voldoen, zullen die worden aangepakt zodra de veiligheidssituatie of onderhoudssituatie daar aanleiding toe geeft’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter