Nieuws
Goedkope woningen in Voorburg

De gemeenteraad wil dat er in de Einddorpstraat Voorburg, bij vertrek van Stadsbeheer daar, betaalbare woningen voor starters en doorstromers komen; sociale woningbouw (koop of huur) en/of middeldure woningbouw (koop of huur) voor jong en oud. Dat sprak men unaniem uit door het aannemen van een motie ingediend door D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen.

Verantwoordelijk wethouder Jan Willem Rouwendal zei de uitspraak als ‘streven’ mee te nemen in de verdere planontwikkeling. Naast de woningbouw zou vijf procent van de bebouwing bestemd moeten worden voor economische functies zoals werken aan huis. Indien er binnen tien jaar per plekke nog niets is gebeurd, moet er een herijking van de uitspraak van de gemeenteraad plaats vinden.

De wethouder wees erop dat er ter plekke ook een gemaal staat. Dat zou bij woningbouw ondergronds moeten komen. Dat kost tonnen die de gemeente moet ophoesten. Daardoor blijft er veel minder over van de prijs die de gemeente voor de grond ontvangt. Verder wees de bestuurder op reeds bestaande eisen inzake sociale- en middeldure woningen bij nieuwbouw (30 en 20 procent). Het wijzigen van die regels voor één bouwplan is juridisch niet mogelijk. Daarnaast staat in het bestemmingsplan dat de grond een ‘economische’ functie heeft. Dus geen woningbouw.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter