Nieuws
Koffie-actie Lionsclubs weer groot succes

Sinds 2012 coördineert Lionsclub Voorburg jaarlijks in december een inzamelingsactie van Douwe Egberts-waardepunten om te verzilveren tegen pakken koffie voor de voedselbank. Vanwege het succes gaan verspreid over het hele land steeds meer Lionsclubs en ook Voedselbanken meedoen. Gedurende de landelijke jubileumactie in december 2021 zamelden 150 Lionsclubs en 60 Voedselbanken totaal 92 miljoen waardepunten in, wat door Douwe Egberts werd gehonoreerd met 188.000 pakken koffie.

In Leidschendam-Voorburg zamelden de samenwerkende Lionsclubs Voorburg en Voorburg Prinses Marianne totaal 861.672 waardepunten in en dat leverde 1849 pakken koffie op. De koffie werd door vertegenwoordigers van beide Lionsclubs afgeleverd bij Voedselbank Leidschendam-Voorburg.

Omdat koffie lang houdbaar en duur is wordt het zelden aangeboden, maar cliënten van de Voedselbank willen ook graag af en toe ‘een lekker bakkie doen’ en dankzij de bijdrage van de Lionsclubs kan men in Leidschendam-Voorburg wat koffie betreft weer een jaar vooruit.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter