Activiteiten
Vlietdagen sneuvelen

De Vlietdagen zijn na zestien jaar verleden tijd. Het evenement in Leidschendam en Voorburg gedurende één weekeinde per jaar, past niet meer bij de wensen en behoeften van de ondernemers in beide kernen.

Dat meldt wethouder Astrid van Eekelen in een brief aan de gemeenteraad. De ondernemers in Leidschendam en Voorburg organiseren dit jaar elk een eigen evenement onder het motto ‘Leven aan de Vliet’. Ze krijgen daarvoor elk 35.000 euro subsidie van de gemeente. Het stadsontbijt blijft wel bestaan.

Volgens Van Eekelen vielen de Vlietdagen lastig te vernieuwen of een nieuwe impuls te geven. Behalve de ondernemers wilden ook de bezoekers een vernieuwing. Het oorspronkelijke idee van het verbinden van beide kernen lukte ook al niet meer.

De laatste Vlietdagen kostten 130.000 euro waarvan 75 procent voor de organisatie ervan werd uitgegeven. Dat paste niet meer in de ambities van ondernemers en gemeente.

Met elk een eigen evenement op een door hen te bepalen moment willen de ondernemers zich beter kunnen profileren. Zij kunnen een eigen stempel op het gebeuren drukken. In Voorburg wil men bijvoorbeeld Walk in the Park laten terugkeren.

Eind dit jaar wordt de nieuwe opzet besproken. Dan wordt ook bepaald of die voor 2023 blijft, of dat er weer iets anders wordt verzonnen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter