Nieuws
Grofvuilproef Leidschendam krijgt vervolg

Afgelopen zomer is de gemeente samen met Avalex een proef gestart met vaste aanbiedplekken voor aangemeld grofvuil in de wijk Prinsenhof Leidschendam. Het idee is bedacht door betrokken wijkbewoners. De bevindingen zijn grotendeels positief. De proef wordt daarom voortgezet.

De aanbiedplekken zorgen voor de juiste manier van het neerzetten van aangemeld grofvuil. Maar er zijn een aantal verbeterpunten, zoals minder borden bij de aanbiedplekken en iedere plek duidelijk verbinden aan een portiek.

De aanbiedplek naast de ondergrondse afvalcontainer zorgt ervoor dat de afvalcontainer beter bereikbaar blijft voor de bewoners. Daarnaast ligt er veel minder vaak grofvuil op de plaat van de afvalcontainer, waardoor deze makkelijker geleegd kan worden. Uit een evaluatie kwam ook naar voren dat een aanbiedplek wel verbonden moet zijn aan een portiek. Naast dat dit makkelijker te handhaven is, zorgt dit ook voor meer duidelijkheid bij de bewoners.

De nieuwe aanbiedplekken zijn straks duidelijk herkenbaar aan een markering op de grond en een tegel. Op dit moment wordt bekeken of een vaste aanbiedplek bij iedere portiek mogelijk is. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter