Nieuws
Vervanging beplanting begraafplaats
Afgelopen winter is er op de Oosterbegraafplaats, Rodelaan Voorburg, veel beplanting vervangen. Stadsbeheer meldt dat er zo’n 1300 vierkante meter nieuwe hagen is geplant, 18 bomen die slecht van kwaliteit waren, zijn verwijderd en 46 bomen zijn terug geplant. Ook zijn er diverse struikvakken opnieuw ingeplant.
Door drie droge zomers (2018, 2019 en 2020) waren er namelijk veel coniferenhagen doodgegaan. Dit waren vooral de Thuja’s. Bij het terug planten van de hagen zijn er nu 5 verschillende haagsoorten gebruikt, zodat er een grotere risicospreiding in het haagsortiment ontstaat. Dit is belangrijk bij het uitbreken van eventuele plantenziektes of extreme weersomstandigheden. Sommige hagen zijn bladverliezend en andere hagen blijven ook in de winter groen.
Verder zijn er 46 bomen geplant. De Oosterbegraafplaats heeft namelijk ook een arboretumfunctie. Een arboretum is een soort bomentuin met allemaal verschillende soorten bomen. Hier plant stadsbeheer de meer bijzondere soorten bomen, die te kwetsbaar zijn om in de openbare groen te planten. In totaal staan er op de Oosterbegraafplaats zo’n 1000 bomen van 200 verschillende soorten.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter