Activiteiten
The Sound of Shakespeare in Theater Ludens

Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 3 maart tot en met 12 maart. De kassa is open op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen kan ook www.theaterludens.nl 

Donderdag 3 maart: Film   /  Mi Vida   /  (Nederland / Spanje 2019). Aanvangstijd 15.00 uur.  Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00.

Drama van Norbert ter Hall. Met o.a. Loes Luca, Elvira Mínguez, Anniek Pheifer, Fermi Reixach en Loïc Bellemans. De 63-jarige Lou uit Schiedam heeft haar kapsalon verkocht en reist nu naar de Spaanse havenstad Cádiz, om een taalstudie te doen en na te denken over de toekomst. Het liefst zou ze zich voorgoed in Spanje vestigen, maar hoe moet het dan met haar kinderen en kleinkinderen? Deze luchtige karakterstudie kabbelt een tikje gezapig voort – Lou heeft wat fijne ontmoetingen, wat ruzietjes en wat nieuwe inzichten – maar het zestigersperspectief is verfrissend, de regie van Norbert ter Hall (A’dam – E.V.A.) prettig ingetogen, en de hoofdrol van Loes Luca mooi en overtuigend.

Donderdag 3 maart: Filmhuis / Petite Maman / Frankrijk 2021. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00

Drama van Céline Sciamma. Met o.a. Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse, Stéphane Varupenne. Wanneer de achtjarige Nelly en haar moeder het huis van haar overleden grootmoeder leegruimen, stelt Nelly zich voor hoe haar moeder daar als kind in de bossen speelde. Prompt ontmoet Nelly in die bossen een achtjarig meisje, dat net als haar moeder ook Marion heet, dat ze volgt naar het dan nog bewoonde huis. Een scifi-fantasy voor jong en oud in uiterst bescheiden vorm, die vertelt over hoe de geschiedenis van je voorouders deel uitmaakt van je eigen leven. Een poëtisch kleinood over verbeeldingskracht, verbondenheid en bruggen slaan tussen heden en verleden.

Donderdag 10 maart: Lunchconcert / Isabelle Oseneau (mezzosopraan), Alfonso González Martínez (piano) / The Sound of Shakespeare. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 8,50.

 Mezzosopraan Isabelle Oseneau geeft een kijkje in de wereld van Shakespeariaanse teksten in het ‘art song’ repertoire. Zelfs 400 jaar na zijn dood bleef Shakespeare een inspiratiebron voor jonge componisten die zijn teksten gebruikten voor talloze liedjes waarvan sommigen enorm populair waren. Dezelfde tekst komt terug in de verschillende liedjes die Isabelle vertolkt. Ervaar hoe één en dezelfde bron verschillende creatieve resultaten oplevert, allemaal met hun eigen karakter, maar met een inherente verbinding. Isabelle wordt begeleid door pianist Alfonso González Martínez.

Donderdag 10 maart: Cabaret /  Stefano  Keizers  / Hans Teeuwen. Aanvangstijd 20.30 uur . Toegangsprijs € 19,50.

Zijn tweede theatervoorstelling ‘Sorry Baby’ werd lovend ontvangen. Hij is veel op tv en werd de publiekslieveling van de kijkcijferhit  ‘Het Perfecte Plaatje’. Niemand lijkt meer om  Stefano heen te kunnen. En dat komt goed uit. Want hij komt terug in de theaters met zijn derde voorstelling: HANS TEEUWEN.   In zijn eerste voorstelling schonk Stefano zijn lichaam aan het publiek.   In de tweede zijn ziel, zijn eer.   Nu is de rest aan de beurt.   Hierna ben je van hem af.

Vrijdag 11 maart: Cabaret / Jasper van Kuijk / Tot hier en niet verder (try out). Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 17,50.

Ineens zie je hoe de grenzen die je ooit had, allang zijn overschreden. En hoe het niet opschiet om nóg eens netjes te vragen of meneer de klootzak misschien zou willen overwegen om iets minder een hufter te zijn. Tijd om op staan. Jasper van Kuijk heeft een jaar op het Zweedse platteland doorgebracht. Maar om nou te zeggen dat even afstand nemen hem milder heeft gemaakt, nee. Wel venijniger en vrolijker. Dus ontrafelt Van Kuijk in zijn nieuwe voorstelling met roze bijl en botte blik onze ‘beschaving’. Dit alles met die kenmerkende mix van lichtvoetigheid die je ook vindt in Jaspers columns voor de Volkskrant en Radio EenVandaag. En natuurlijk in die heerlijke, verhalende cabaretvoorstellingen waarin hij op humoristische wijze grote onderwerpen te lijf gaat.

Zaterdag 12 maart: Concert / Janne Schra & de Vogels / in concert. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs €20,00.

Met haar nieuwe theatershow zoekt de veelzijdige Janne Schra opnieuw het avontuur. Ze speelt – met haar virtuoze band – de parels van de Nederlandse muziek uit de vorige eeuw en voor het eerst haar eigen, spiksplinternieuwe, Nederlandstalige chansons met wortels in de Jazz & Gipsy. Een geluid dat vrijwel ontbreekt in het huidige muzikale landschap en zich misschien nog het best laat vangen in het beeld van een art-deco theatertje, kristallen glazen, een piano met kandelaars en een donkere glitterjurk.

We kenden Janne al als zangeres van bloedmooie, door Jazz & Folk geïnspireerde, Engelstalige popliedjes. En daarvóór als charismatische frontvrouw van de band Room Eleven waarmee ze de wereld over vloog. Maar sinds ze drie jaar geleden de gedichten van M. Vasalis op muziek zette met Het Noordpool Orkest, raakte ze steeds meer vertrouwd met het zingen in haar moedertaal. Toen ze daarna Ramses Shaffy met Het Metropool Orkest, Annie M.G. Schmidt in Carré en ‘Diep in Mijn Hart’ van Tante Leen bij DWDD op een jazzy manier vertolkte, samen met Tony Roe, smaakte dat naar meer.

Janne zocht haar oude vrienden van Room Eleven weer op om samen te werken aan haar nieuwe repertoire. Daarmee zult u dus kennis maken in deze nieuwe show die het experiment niet zal schuwen. Geen voorstelling zal het zelfde zijn! U moet niet vreemd opkijken als Janne ineens een zangmeditatie inzet, of stiekem tóch een oude Engelstalige hit zingt. Ook kunt u uw lievelingsnummers aandragen: schroom niet.

In 2019 toerde Janne al langs de Nederlandse theaters met haar vrije, originele en aanstekelijke show ‘Lalala Love’. Met vreemde verhalen over de zoektocht naar geluk en,  zoals ze het zelf omschreef, ‘het beste van 75 jaar Janne Schra’. Dat is haar en het publiek heel goed bevallen. Janne is thuis in het theater en dat zult u merken!

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter