Nieuws
Veertig miljoen voor pier Scheveningen nodig

Er is 40 miljoen euro nodig om de pier in Scheveningen op te knappen en veilig te houden. Komt dat geld er niet dan is de pier binnen enkele jaren niet meer veilig en zal moeten sluiten. Door beperkt herstel kan de levensduur van de pier wel met 5 jaar gerekt worden. Dat schrijft de Haagse wethouder Anne Mulder in een brief aan zijn gemeenteraad. De eigenaar van de pier, Kondor Wessels Vastgoed (KWV), wil geen 40 miljoen in dit icoon van Den Haag en boegbeeld van Scheveningen steken, aldus de wethouder. KWV stelt dat er al verlies wordt geleden op de pier. Alleen als er meer ‘ontwikkelingsmogelijkheden’ ontstaan – zoals woningbouw – is de eigenaar bereid geld in de pier te steken. Mulder kondigt gesprekken met KWV aan om te bezien hoe men de pier kan redden. (foto Visitvoorne)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com