Nieuws
Verkiezingskoorts

Zo’n drie weken voor de gemeenteraadsverkiezing van 16 maart is de verkiezingskoorts bij de partijen uitgebroken. Zo ging het CDA gisteren fietsen door de gemeente: Huygenskwartier Voorburg, winkelcentrum Julianabaan Voorburg, wijk Essesteijn Voorburg, Leidschendam-Zuid, Stompwijk. De PvdA wierf kiezers in winkelcentrum Frederiklaan Leidschendam-Noord.

De partijen proberen ook op andere manieren ‘in het nieuws’ te komen. Zo stuurde het CDA een bericht de wereld in over gemeenteraadslid Diederik Visser die als postbode mocht optreden voor Alzheimer Nederland met een brief waarin gevraagd werd wat er in Leidschendam-Voorburg wordt gedaan voor mensen met alzheimer.

D66 liet weten hoe blij men was met de maatregelen om de stembusgang toegankelijk te maken voor mensen met een beperking en met een woon-zorgvisie van B&W. De VVD – vier jaar coalitiepartij – gaf aan dat er haast gemaakt moest worden met woningbouw in Stompwijk.

GroenLinks maakte bekend dat men ‘blij’ was dat B&W – waar men zelf deel van uit maakt – een visie gingen ontwikkelen op winkelcentrum Julianabaan. Daarnaast claimde de partij credits voor een motie die door de gemeenteraad werd aangenomen over de toekomst van manege Hestar in Leidschendam. Een motie met een VVD-gemeenteraadslid als eerste ondertekenaar.

Het CDA dan weer. Dat verkondigde hoe slecht een door B&W – met CDA-deelname – getekend woon-werkakkoord wel niet was voor Voorburg-West aangezien het akkoord de mogelijkheid biedt voor de komst van vervuilende industrie naar bedrijfsterrein Westvliet.

De PvdA kwam met een statement over een door de gemeenteraad aangenomen motie van die partij waardoor Mall-eigenaar URW mee moet gaan betalen aan verkeersmaatregelen rond het winkelcentrum. En de sociaaldemocraten publiceerden een verklaring over Stompwijk met als rode draad de eenheid van de gemeente in plaats van het denken in afzonderlijke kernen.

ChristenUnie zocht aandacht met een filmpje over Stompwijk en het buitengebied: https://youtu.be/6PiDDA6rhV0  Ook liet men weten tevreden te zijn over de aanpak van de energiearmoede. Dit naar aanleiding van een brief die de eigen wethouder daarover naar de gemeenteraad zond.

Grote afwezigen tot nu toe GBLV, dat enkele weken geleden riep helemaal klaar te zijn voor de campagne, en nieuwkomer SP. Daar gooide een blessure van de lijsttrekker roet in het eten wat betreft de campagnestart.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter