Nieuws
Molenwei werkt aan uitbreiding Buitenhotel

Op Buitenplaats Molenwei wordt het Buitenhotel uitgebreid met zeven logeerverblijven in eigen beheer. De vraag naar kant-en-klaar verblijfsaccommodatie in het groen is groot. Vier trekkershutten hebben de overnachtingsfunctie op Molenwei aangezet. Tweepersoons hutten trekken fietsvakantiegangers, stedentrippers en cultuurliefhebbers aan.

Vanaf juni 2021 hebben zo’n 1000 overnachtingen plaatsgevonden. Vanaf half september verbleven op Molenwei voornamelijk logees met een eigen camper voor een bezoek aan familie of aan The Mall. Naar de Feestdagen toe trok het Buitenhotel aan, met verwarmde hutten en een pop-up privésauna voor de deur.

Komend seizoen wordt ingezet op een verdubbeling van het aantal logees met uitbreiding van retro caravans. Een samenwerking met Het Caravannetje uit Oegstgeest is noodzakelijk voor een rendabel kampeerbedrijf. De kampeerfunctie op Molenwei is in de open polder naast de A4 beperkt. Door wateroverlast na hevige regenval en bodemdaling is de weide alleen vanaf half mei tot half september toegankelijk. Het korte seizoen staat niet in verhouding met  noodzakelijke investeringen. Samenwerking tijdens het kampeerseizoen biedt uitkomst.

Alweer drie jaar geleden presenteerden de eigenaren van Molenwei een plan voor een toekomstbestendig Deelerf. De bestaande bebouwing zou plaats gaan maken voor twintig woonstudio’s met gedeelde binnen- en buitenruimten, voor ouderen, alleenstaanden en starters. Dit initiatief werd door gemeente en omwonenden bekritiseerd en is onderop de stapel beland. Bewoners van Buurtschap Drie Molens zijn vanaf 2019  betrokken bij de transitie van de agrarische locatie. Inmiddels loopt een vijfjarig pilottraject met de gemeente, met als doel een bestemmingswijziging. Behoud van cultuurhistorisch waarden staat voorop.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter