Nieuws
Vertraging bij helft rioleringsprojecten

Bij 7 van de veertien rioleringsprojecten die de gemeente tussen nu en 2027 heeft gepland, is vertraging opgetreden. Die loopt uiteen van enkele maanden tot een jaar. Er wordt nu een nieuwe planning gemaakt voor de periode tot 2029. Dat hebben B&W de gemeenteraad bericht.

Bij de 14 projecten gaat het om: Strabolaan Voorburg, Prinsenhof-laagbouw Leidschendam, Van Pabstlaan Voorburg, Ridder Snouckaertlaan Voorburg, Dr. van Noortstraat Stompwijk, Marcellus Emantslaan Voorburg, Veursestraatweg Leidschendam, Koningin Julianalaan Voorburg, Zaagmolenstraat Leidschendam, Prins Bernhardlaan / Spinozalaan Voorburg, Flaviusstraat / Overburgkade Voorburg, Van Santhorststraat Stompwijk, Van Faukenbergestraat / Van Naeltwijckstraat Voorburg, Huygenskwartier Voorburg.

Voor de projecten is 35 miljoen euro nodig. Waar de vertraging concreet is opgetreden melden B&W niet. Aanleiding voor de vertraging is een gebrek aan ambtenaren. Met de Strabolaan is eind 2021 gestart (kosten 5,2 miljoen), de Ridder Snouckaertlaan start eind dit jaar, Prinsenhof-laagbouw begin 2023 (kosten 5,1 miljoen euro).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter