Activiteiten
Sportnetwerkcafé over ouderen en sport

De verenigingsondersteuners van SenW zijn erg enthousiast over de komende editie van het Sportnetwerkcafé, die zij op dinsdag 15 maart, in samenwerking met de gemeente en de Kopgroep Sport en Bewegen, organiseren. Vanuit het Lokaal Sportakkoord is er door de Kopgroep voor gekozen om deze bijeenkomst in het teken van ‘Ouderen en Sport’ te plaatsen. Het Sportnetwerkcafé vindt plaats bij voetbalvereniging RKAVV, Sportparkweg 4 in Leidschendam.

Het thema ouderensport, 55+, past goed binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg, er is veel aandacht voor vanuit het Lokaal Sportakkoord en het sportaanbod voor deze doelgroep wordt met enthousiasme gedeeld onder regionale sportvereniging. ,,Tijdens de samenkomst gaan we ook op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kansen in het sportaanbod voor ouderen. Elke verenigingen en/of sportorganisatie kan namelijk, op wat voor manier dan ook, aanbod creëren of bestaand aanbod aanpassen om sporten voor iedereen toegankelijk te maken”, aldus Joyce van der Sloot, combinatiefunctionaris sport en ouderen en verenigingsondersteuner SenW.

De Kopgroep Sport en Bewegen trapt de meeting af met een oproep om nieuwe leden te werven. Zij zetten zich in om inwoners in de gemeente LV aan het sporten en bewegen te krijgen (en houden). Samen zorgen zij voor verbinding tussen de gestelde doelen uit het Lokaal Sportakkoord en de uitvoering ervan binnen verenigingen. ,,We doen een oproep aan andere sportverenigingen om aan te sluiten bij de Kopgroep zodat we een zo breed mogelijk sportaanbod kunnen faciliteren voor uiteenlopende doelgroepen binnen de gemeente, denk aan jongeren, ouderen en inclusief sporten.”

Vervolgens geeft de gemeente een toelichting op het Lokaal Sportakkoord. Er wordt  gesproken over hoe je (nieuwe) plannen met betrekking tot dit thema kunt financieren. Daarna komen vertegenwoordigers van sportverenigingen die sportmogelijkheden bieden voor ouderen aan het woord: SEV, tennispark Overdam, Cartouche en VVV.

Het Sportnetwerkcafé is van 19.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 18.45 uur) en is bedoeld voor kaderleden en vrijwilligers van de sportverenigingen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.sportencultuurkaart.net Voor vragen of meer informatie kunt u mailen naar verenigingsondersteuning@senw-lv.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter