Nieuws
Verkiezingskoorts

De Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg organiseert samen met Energy Common Leidschendam-Voorburg, morgen, woensdag 2 maart, een debat over duurzaamheid. Dit in het kader van de gemeenteraadsverkiezing van 16 maart. Plaats van handeling is wijkcentrum De Plint, Frederiklaan Leidschendam. Aanvang 20.00 uur. Eenieder is welkom. Woordvoerders van de diverse politieke partijen gaan in discussie over duurzaamheid, energie omwenteling en participatie van de inwoners. Rode draad: welke ambities hebben de politieke partijen en hoe denken ze die waar te gaan maken?

De VVD heeft speciaal voor de stembusgang een magazine uitgebracht: De Astrid, vernoemd naar lijsttrekker Astrid van Eekelen. Het is geheel aan haar en degenen die haar in de verkiezingscampagne bijstaan, gewijd. Het blad is te vinden bij ondernemers die de liberalen een warm hart toedragen en in de VVD-winkel, Herenstraat Voorburg.

De PvdA heeft een verklaring over de eenheid van de gemeente doen uitgaan. De tekst: ‘De gemeente Leidschendam-Voorburg bestaat uit 3 kernen met eigen sociale, culturele en economische karakteristieken. Althans elke kern vindt dat dit zo is. Ten dele is dat wellicht ook terecht. Het verhindert echter wel dat onze gemeente als een eenheid ervaren wordt. Inwoners komen uit een kern en dat idee wordt levend gehouden door op de kieslijsten te vermelden uit welke kern men komt. De PvdA is de enige partij die consequent vermeldt dat de kandidaten uit Leidschendam-Voorburg komen.

De vorming van onze gemeente in 2002 had een strategische reden: inlijving bij Den Haag voorkomen. Het gevolg daarvan was dat we in de oude gemeenten zijn blijven denken in plaats van te streven naar een nieuwe eenheid. Er ontstonden dogma’s als ‘de Gemeenteraad vergadert in Voorburg’ omdat het College van B&W en het stadhuis in Leidschendam gevestigd zijn. Of dat nu efficiënt is of niet, doet er kennelijk niet toe. Om Stompwijk ook een dogma te geven, wordt nu voorgesteld om de Commissievergaderingen in Stompwijk te gaan houden. In verkiezingstijd doet dit voorstel het natuurlijk altijd goed. Of het bijdraagt aan de éénheid van onze gemeente is maar de vraag.

De PvdA wil af van het denken in kernen en wil streven naar éénheid in onze gemeente. Waar nodig en wenselijk een lokale, wijk- en gebiedsgerichte aanpak. Maar wel onder de vlag van één gemeente. Het zal dan ook niet verbazen dat Stompwijk als naam in het geheel niet voorkomt in ons verkiezingsprogramma. Ook ’t Lien, Damsigt, Voorburg-West, Oud-Voorburg en Essesteijn worden niet genoemd. Niet omdat die wijken niet belangrijk zijn, maar omdat zij – net als Stompwijk – integraal onderdeel zijn van onze gemeente en onze plannen’.

GBLV was afgelopen zaterdag onderweg met geeloranje gerbera’s. Via sociale media dankte de partij ‘onze lokale gerbera kweker’. Onder het bericht werd gewag gemaakt van gerberaunited. Dat bedrijf zetelt echter in Moerkapelle.

De SP roept iedereen op om zaterdag 5 maart in Den Haag mee te doen aan de manifestatie ‘Stop de oorlog!’ Aanvang 13.00 uur, locatie wordt nog bekend gemaakt.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com