Nieuws
Essesteijn Voorburg verdient menselijke maat

,,Onze fraaie woonwijk wordt bedreigd met grootschaligheid en verkeersoverlast.” Dat stelt Jan Hendriks, CDA-gemeenteraadslid, over de Voorburgse wijk Essesteijn. Een gebouw met 178 multifunctionele garageboxen aan de Populierendreef en een grootschalig woningbouwproject aan de Appelgaarde kunnen de knusse sfeer wel eens fors aantasten. Hendriks roept het college van B&W op meer oog te hebben voor de menselijke maat. ,,Kunnen we niet beter rekening houden met de bestaande belangen en inwoners?”

Zoals bekend is de projectontwikkeling aan de Appelgaarde voluit gaande. Na een aanvankelijk grootschalig plan is de ontwikkeling nu opgedeeld in twee fasen. Het aanvankelijke ‘Haags’ stationsgebouw van 150 meter lang en acht verdiepingen hoog is op de lange baan geschoven. De participatie van inwoners is tot op de dag van vandaag niet tot wasdom gekomen.

,,Dat moet echt anders. De komende jaren moeten er woningen bij in onze gemeente. Het CDA staat voor betaalbare woningen in het sociale en middensegment. We zien ook dat woningbouw tot spanning kan leiden in de omgeving. Het is daarom zo belangrijk dat gemeente en inwoners met elkaar in gesprek blijven en een open dialoog voeren”, aldus Jan Hendriks.

Het CDA maakt zich daarnaast zorgen over de ontwikkeling van een gebouw met 178 multifunctionele garageboxen aan de Populierendreef met enorme consequenties voor de inwoners. Zo neemt de hoeveelheid verkeer op de Populierendreef – zowel overdag als ’s nachts –  sterk toe. Dit deel van de Velostrada, dat is aangelegd voor intensief fietsverkeer van en naar Den Haag, wordt intensief belast met autoverkeer met alle risico’s van dien. Daarnaast zijn de ervaringen met soortgelijke garageboxen in Den Haag ronduit negatief door drugscriminaliteit, afvaldumping en overlast. Het CDA heeft B&W al eerder gevraagd een bouwvergunning te weigeren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com