Nieuws
Rechtszaak bomenkap Schakenbosch

Vertegenwoordigers van Behoud Park Schakenbosch en de Stichting duurzaam Leidschendam-Voorburg staan vandaag voor de Haagse rechter in een poging de kap van 900 bomen op landgoed Schakenbosch Leidschendam, te voorkomen. De gemeente heeft eerder vergunning voor die kap verleend.

De kap is formeel nodig voor de bouw van 325 woningen op Schakenbosch. Volgens de bezwaarkamers wordt er echter ook op andere plekken gekapt. Bovendien verdwijnen er bomen om gleuven te kunnen graven ten behoeve van archeologisch onderzoek. Daarnaast verdwijnt er veel groen waarvoor geen vergunning nodig is.

De gemeente wil dat de rechter het bezwaar als ‘niet ontvankelijk’ afwijst. De bezwaarkamers zouden niet rechtstreeks betroffen zijn en te ver van Schakenbosch af wonen. Kortom: ze zijn geen belanghebbenden. Schakenbosch b.v. wil zo snel mogelijk kappen omdat dit na 15 maart vanwege het broedseizoen niet meer mag.

Schakenbosch b.v. vroeg al in juli 2021 om de kap. Omdat de stukken niet compleet waren ging de gemeente de vergunningaanvraag pas in november behandelen. In eerste instantie eiste de gemeente een fasering in de kap maar die eis is later vervallen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter