Nieuws
Ventilatie scholen; gemeente gebruikte subsidie niet

GBLV-gemeenteraadslid Freek Steutel wil van B&W weten waarom er geen gebruik gemaakt is van een subsidieregeling van de rijksoverheid voor het verbeteren van het klimaat in bestaande schoolgebouwen. De subsidie bestaat sinds 4 januari 2021 en loopt op 30 april van dit jaar af. Het rijk heeft er 200 miljoen euro voor uitgetrokken. Steutel wil nu dat er voor 30 april alsnog subsidie wordt aangevraagd.

GBLV maakt zich al langer druk over de luchtkwaliteit in scholen. Begin 2021 beloofden B&W actie te gaan ondernemen om die luchtkwaliteit te verbeteren. Er is volgens Steutel echter niets gebeurd. Ook niet met de subsidieregeling die sinds begin 2021 bestaat. Het gemeenteraadslid wil nu van B&W weten waarom niet. Als B&W niet van de subsidie wisten wil Steutel de reden daarvan horen.

De subsidie beloopt per project 30 procent van de totale kosten met een maximum van 1 miljoen euro. Behalve de 200 miljoen heeft het rijk nog eens 160 miljoen achter de hand voor andere maatregelen die het binnenklimaat op scholen verbeteren. Die 160 miljoen is voor 2022 en 2023.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter