Nieuws
Verkiezingskoorts

De Adviesraad Stompwijk organiseert morgenavond, donderdag 3 maart, een verkiezingsmarkt in het Dorpspunt Stompwijk. Aanvang 20.00 uur. Vertegenwoordigers van alle politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing zullen daar hun intenties wat betreft Stompwijk en het buitengebied uitdragen. In vooraf afgegeven verklaringen roemen ze allen het groene buitengebied, pleiten ze voor meer woningbouw in Stompwijk en beloven ze de inwoners meer inspraak bij gemeentelijke plannen voor dit deel van de gemeente.

Het CDA heeft een zes puntenplan gelanceerd voor een groener en schoner Leidschendam-Voorburg. 1) beter onderhoud parken, perken en openbare ruimte, 2) een boom erbij voor elke nieuwe inwoner, 3) stimuleren groene schoolpleinen en het vergroenen van tuinen, 4) sneller herstel na bekladding en vandalisme, 5) hogere boetes voor afvaldump, 6) meer ruimte voor containertuintjes en biodiversiteit in de wijken.

ChristenUnie heeft een fietsroute bedacht om inwoners kennis te laten nemen van alle moois dat het buitengebied van Leidschendam-Voorburg te bieden heeft. Meer dan de helft van de gemeente is buitengebied. De route is te vinden op de site https://leidschendam-voorburg.christenunie.nl/ Er is ook een film te zien: https://youtu.be/6PiDDA6rhV0

GBLV-lijsttrekker Bianca Bremer reageerde aldus op een inwoner die haar vroeg wat de gedachte is achter GBLV-slogan ‘Stem echt lokaal’: ‘Echt lokaal betekent dat GBLV/Gemeentebelangen alleen in Leidschendam-Voorburg zit en dus per onderwerp kan afstemmen wat een goede oplossing is. Er is geen landelijk programma/hoofdkantoor waar de partij zich aan moet houden. GBLV is een hele diverse partij met kandidaten uit alle gelederen, die graag voor u aan de slag gaan! En het klopt dat onze ideeën niet concreet zijn uitgewerkt omdat wij vinden dat we dat samen met de inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties moeten doen. De wereld, en dus ook onze gemeente, verandert constant, daar moeten we rekening mee houden’.

De gemeente heeft een aantal maatregelen genomen om te zorgen dat mensen met een beperking goed en veilig kunnen stemmen. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mensen met een rolstoel of scootmobiel, met uitzondering van De Trinity Church in Leidschendam. Er zijn gehandicaptenparkeerplaatsen vlakbij de stembureaus. In alle stembureaus is een leesloep aanwezig. Die vergroot de tekst op het stembiljet. Ook heeft ieder stemhokje goede verlichting. Er zijn stembureauleden om u te helpen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter