Nieuws
Actie voor Oekraïne

Ook in deze gemeente zijn er hulpacties gestart voor de inwoners van Oekraïne. Zoals in het Huygens Kwartier. Help mee en breng uw spullen bij Brugman Art of Fortunella (Herenstraat 125 en Herenstraat 116). Guinnie Boone-Schrader: ,,Ik wil niet machteloos toekijken, ik wil iets doen.”

Voedsel, kleding en dekens zijn hard nodig. Meehelpen? U kunt vandaag spullen brengen naar Art Café Brugman of kledingwinkel Fortunella. Denk hierbij aan zaken zoals: rijst, bloem, macaroni, poncho’s, dekens, slaapzakken, thermosokken of luiers. Vanavond (donderdag) brengen ze de spullen naar het inzamelpunt in Reeuwijk. ,,Het doet pijn aan mijn hart om te zien wat er gebeurt in Oekraïne. Daarom doe ik dit graag”, aldus Guinnie.
Voorburger H.P. van Mierlo is een actie gestart om medebewoners ertoe te bewegen lege kamers beschikbaar te stellen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Zie https://onderdakoekraine.nl/
De VVD roept op tot actie zijdens de gemeente. B&W moeten kleinschalige noodopvang voor oorlogsslachtoffers uit Oekraïne beschikbaar stellen. Daarnaast moeten hulpacties van inwoners gesteund worden. B&W moeten tevens het eigen inkoopbeleid kritisch beoordelen daar waar het gaat om relaties met Russische bedrijven dan wel ondernemingen waarin de Russische staat iets te zeggen heeft. Datzelfde geldt voor zakelijke relaties van de gemeente.
Dat stellen de VVD-gemeenteraadsleden Sabrina van den Heuvel en Bart Eleveld in schriftelijke vragen aan B&W. ‘De grove aantasting van de internationale rechtsorde in Oekraïne door Rusland raakt ons allemaal, op zowel Europees als lokaal niveau. Maar stelt ons als Leidschendam-Voorburg – hoe klein onze gemeente ook is – ook in staat een bijdrage te leveren’, aldus de raadsleden.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter