Nieuws
Verkiezingskoorts

D66 heeft een filmpje gemaakt waarin lijsttrekker Wouter Jorissen uitlegt waarom u op 16 maart toch vooral op die partij moet stemmen. Zie https: //www.youtube.com/watch?v=u-CjGiPCT3E

Wouter heeft trouwens een missie: degenen die normaliter niet zo gauw gehoord worden in de politiek een stem geven. Volgens hem moet de gemeente veel meer in gesprek gaan met inwoners en ondernemers om hen een stem te geven. Volgens de Democraat werkt de huidige inspraak averechts omdat burgers gevraagd wordt hun mening te geven over een plan dat er al ligt om vervolgens te horen te krijgen dat er met hun opmerkingen niets wordt gedaan.

Wouter bekende bij de lokale omroep dat hij dolgraag zou willen gaan zwemmen in de Vliet maar dat nu niet doet uit angst een boete aan de broek te krijgen en vanwege de negatieve publiciteit die het zou opleveren. D66 wil dat zwemmen in de Vliet mogelijk wordt; het is nu formeel verboden. Zodra dat mag, is Wouter van plan als eerste in het water te springen, zo gaf hij aan. De lijsttrekker kwam ook met een slagzin voor zijn partij: ‘D66 laat iedereen vrij maar niemand vallen’.

De VVD heeft de gemeentelijke bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) in het zonnetje gezet. Die kregen donuts als dank voor hun inspanningen bij de aanpak van afvaldump, fout parkeren en bestrijding van overlast. Complimenten waren er ook voor de vrijwilligers die de Buurt preventieteams vormen.

GBLV-lijsttrekker Bianca Bremer roept de VVD op de hondenbelasting af te schaffen. GBLV is daar voor maar de liberalen (nog) niet. Bianca verwijst naar de Haagse VVD-collega’s. Die zijn voor het beëindigen van de hondenbelasting. ‘Wanneer komen jullie over de brug’, sneert Bianca richting de VVD in Leidschendam-Voorburg.

Het CDA ondersteunt de vele initiatieven vanuit de samenleving om de opvang en hulp aan Oekraïners in ons land snel en goed te organiseren. Daarvoor heeft de partij het plan ‘Heel Nederland helpt’ gelanceerd: aanstelling opvangambassadeur, spreiding Oekraïense vluchtelingen over NL, hulpconferentie, coördinatie hulpacties, langere verblijfsvergunning Oekraïners, steun aan buurlanden Oekraïne, afspraken met Europese bondsgenoten.

GroenLinks-gemeenteraadslid Nathalie van Weers, nummer 2 op de lijst, heeft in een interview voor de lokale radio erkend dat de partij niet veel heeft kunnen bereiken nadat men eind 2020 toetrad tot de coalitie van VVD, CDA, PvdA en ChristenUnie-SGP. De partij zat ‘in het staartje van de periode’ (bedoeld wordt de periode van 4 jaar tussen twee stembusgangen, red.). Er zijn wel ‘kleine, fijne dingen voor de mensen’ tot stand gebracht. Het feit dat wethouder Floor Kist, oud-fractieleider Jeroen van Rossum en gemeenteraadslid Henk Knoester afhaken omschrijft Nathalie als ‘een heel groot verlies’. Daar waar het gaat om samenwerking met andere partijen noemt Van Weers PvdA en SP als bewegingen waar GroenLinks veel mee gemeen heeft.

Voor diezelfde radio bestempelde PvdA-lijsttrekker Jochem Streefkerk Leidschendam-Voorburg als ‘een hele rechtse gemeente’. Ook sprak hij over ‘asociaal beleid’ op bepaalde punten, zonder dit verder concreet te maken. De PvdA zat tot eind mei 2021 in de coalitie.

ChristenUnie-lijsttrekker Frank Wilschut heeft het besluit van zijn partij om te breken met bondgenoot SGP om zelfstandig de gemeenteraadsverkiezing te kunnen ingaan ‘het meest logisch’ genoemd. Volgens hem kwamen de meeste kiezers van ChristenUnie-SGP toch al van de ChristenUnie. Wilschut noemde het verder ‘spannend’ om lijsttrekker te zijn. Tegen de komst van een trampolinepark in een leegstaand kerkgebouw zei hij geen bezwaren te hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com