Nieuws
Vragen over ratten- en meeuwenoverlast Prinsenhof

CDA-gemeenteraadslid Ron van Duffelen heeft B&W gevraagd hoe het staat met de aanpak van ratten- en meeuwenoverlast in de Leidschendamse wijk Prinsenhof. Hij wil weten wat er van het voederverbod is gekomen dat B&W in de Algemene plaatselijke verordening (APV) wilden opnemen. Ook vraagt het raadslid hoe het staat met de afvangmethode voor ratten, een gedragsverandering bij bewoners en de aanpak van meeuwenoverlast die weer toeneemt nu het broedseizoen start.

Van Duffelen stelde in 2021 ook al vragen over de rattenoverlast. In november liet wethouder Jan Willem Rouwendal weten dat er geen sprake was van een rattenplaag. Stadsbeheer bekeek met Rentokil wel over er meer tegen de ratten gedaan kon worden.

Inzake Prinsenhof stelde de wethouder dat een gedragsverandering bij inwoners nodig was. Zij moesten minder ‘voedsel’ voor de rat op straat en elders achter laten. Het wegwerpen van eten is een gedragsprobleem, aldus de wethouder, plus een stuk gemakzucht.

Nog voor het eind van 2021 wilden B&W met het voorstel komen om het voederen van dieren via de APV te verbieden op straffe van een boete, zo gaf Rouwendal toen aan.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter