Nieuws
Provincie erkent GebiedsLab

De provincie Zuid-Holland heeft het GebiedsLab in het buitengebied erkend. Vanuit de nieuwe vergaderruimte op Buitenplaats Molenwei worden programma’s uitgerold ten behoeve van een duurzaam buitengebied en de verbinding stad en land.

Het GebiedsLab is deels gerealiseerd met een Europese subsidie voor plattelandsontwikkeling. De gemeente draagt als co-financier bij aan duurzame activiteiten.

Met lokale melkveehouders hebben een tweetal bijeenkomsten plaatsgevonden. Vanuit de lokale melkveehouderijsector is een toekomstvisie opgesteld, bestaande uit zes thema’s. Deze ‘Boerenblik-notitie’ is overgedragen aan de gemeente ten behoeve van het opstellen van een omgevingsplan. Met erf- en grondeigenaren, paardenhouderijen en hobbyboeren loopt nog een omgevingsproces. Komende maand wordt met hen een tweede notitie afgerond.

Vanaf Buitenplaats Molenwei wordt aan een vervolg gewerkt. Het doel van de bijeenkomsten is de verbinding te versterken tussen belanghebbenden van het buitengebied, en inspiratiesessies voor natuurherstel. Initiatiefnemers en organisaties met duurzame programma’s kunnen vanuit het GebiedsLab gefaciliteerd worden.

Voor het organiseren van culturele activiteiten die stad en land verbinden is nog budget. Gevraagd wordt naar een enthousiaste vrijwilliger die zich hiervoor wil inzetten. Meer informatie https://www.leader-hollandrijnland.nl/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter