Nieuws
Massale hulp voor bewoners Oekraïne

Op tal van plekken in de gemeente zijn dit weekeinde hulpacties voor de bewoners van de Oekraïne gevoerd. Guinnie en Gabi  van Art Cafe Brugman in de Herenstraat hielden een driedaagse actie. De eerste dag waren al heel veel  spullen gebracht. Alles werd voor de winkel geplaatst. Toen deze actie breder bekend werd, kwamen steeds meer mensen spullen brengen. Er waren drie bussen voor nodig om alles naar het inzamelpunt te brengen.

Ook waren er kinderen die in de Herenstraat spullen gingen verkopen. Om het geld wat ze verdiend hebben aan Oekraïne te geven. En vandaag vertrekt een vrachtwagen vanuit Voorburg die kant op vanuit de Hoekenburglaan 56. Die zit vol kleding en speelgoed. Maar ook luiers, babydoekjes, maandverband, sokken, slippers, babyvoeding, handschoenen, sjaals, mutsen, spenen, knuffels, pleisters, EHBO kit, shampoo, tandenborstels en tandpasta.

Voorburger Huib van Mierlo is erin geslaagd om met zijn actie Onderdak Oekraïne, 6000 gastgezinnen voor Oekraïnse vluchtelingen door heel Nederland te vinden. De meesten aanmeldingen kwamen uit de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen, Drenthe. Van Mierlo overlegt deze week met overheidsinstanties om te bezien hoe vluchtelingen effectief bij de gastgezinnen ondergebracht kunnen worden. (foto’s Moody de Jong en Ap de Heus)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com