Mening
U zegt het maar: De nieuwe sterke man van Wooninvest

‘Enkele weken geleden kondigt Marja de Bruyn, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Wooninvest, aan dat met de komst van de heer P. van Heeswijk een KRACHTPATSER zijn intrede heeft gedaan bij Wooninvest.

Dit krachtfiguur zit er nu al ettelijke weken maar ik heb nog niets van zijn vermeende (oer)kracht mogen zien. Zo zijn de lampen in de hal van één van de ingangen op de Pr. J.W. Frisolaan al meer dan vijf maanden kapot (hier is al minstens vijf keer melding van gedaan, zelfs schriftelijk!!)

De gasprijzen zitten al een paar maanden in de lift. Heb je een eigen meter dan heb je een contract met een variabel of vast tarief. Je weet dus of je met prijsstijgingen te maken krijgt. Bij veel huurders van Wooninvest is dat anders. Die betalen het gasverbruik aan Wooninvest en hebben dus zelf geen contract met een energieleverancier.

Deze huurders weten niet of Wooninvest een leveringscontract voor een vast of variabel tarief heeft. Zij weten dus niet of de prijsstijgingen gevolgen voor hen hebben. Zij weten dus ook niet hoeveel zij straks wellicht moeten bijbetalen.

Het is de verbruiker die betaalt en het is de verplichting van Wooninvest om de verbruiker te informeren. Wooninvest voelt kennelijk geen enkele verplichting naar haar huurders, want Wooninvest heeft, zelfs na meerdere verzoeken, niet gereageerd op mijn vraag om mij en de huurders te informeren over het contract voor levering van gas.

Ook de nieuwe krachtpatser heeft hierin nog niets bereikt. Zelfs niet nadat ik hem ongeveer 10 dagen geleden in een brief heb gewezen op de verantwoordelijkheid van Wooninvest tegenover haar huurders en heb gevraagd om een antwoord. Deze zelfde meneer vindt het ook niet nodig om te reageren op mijn verzoek om mij te bellen.

Het lijkt er nu op dat de nieuwe bestuurlijke krachtfiguur niet voldoende kracht heeft om vragen en klachten van huurders op fatsoenlijke manier te (laten) behandelen en brieven gewoon te beantwoorden. Heeft Wooninvest een ‘krachtige kat in de zak’ binnengehaald?

P.S.: ook op een brief aan Wooninvest van 27 december 2021 is nog geen antwoord ontvangen’.

(W.A. Niessen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter