Nieuws
Enorm kunstwerk bij nieuwe woningen

In park ‘t Loo te Voorburg, voor de deur van de nieuw gebouwde woningen op de plek van het voormalige CBS-kantoor, moet in het water een 14 meter hoog kunstwerk komen. Het is gemaakt door de Haagse kunstenaar Auke de Vries. Het wordt de gemeente aangeboden door de bouwers van de woningen, ook wel bekend als Park070.

Het kunstwerk bestaat uit elementen die volgens de kunstenaar een spel spelen in de ruimte. Het is als het ware alsof de elementen naar boven proberen te klimmen waarbij zij elkaar verdringen, wegduwen en bevechten. Het hoogtepunt vormt een tovenaarshoed. Afhankelijk van de hoek van waaruit naar het kunstwerk wordt gekeken kan er ook een figuur in ontwaard worden met een kind op de schouders.

De kunstenaar zelf gebruikt de woorden ‘acrobatiek’ en ‘vitaliteit’ om zijn schepping te duiden. Voor de plaatsing moet er in het water een fundament komen van vier bij vier meter met daarop een sokkel van 40×40 centimeter, 2,7 meter hoog. Voor het geheel is nu vergunning aangevraagd bij de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com