Nieuws
‘Vergeten’ stadsbakenroute

De gemeente kent elf zogenoemde ‘stadsbakens’: informatieve buitenobjecten die historische gebeurtenissen markeren. Op de stadsbakens wordt zelfs verwezen naar een stadsbakenroute Leidschendam Voorburg. En een site: www.stadsmuseum-lv.nl Via deze site komt een belangstellende echter uit bij Museum Swaensteyn in Voorburg. De stadsbakens behoren tot de collectie van dit museum.

De elf bakens zijn: Vlaardingen Cultuur (Prinsenhof), Corbulo (plaats onbekend), Driemolengang (Stompwijk), Wilsveen (begraafplaats), De Vliet (Scheepswerf Leidschendam), Constantijn en Christiaan Huygens (Huygens Hofwijck Voorburg), Forum Hadriani (park Arentsburg, Voorburg), Het Lien (Leidschendam), De Blauwe Tram (Van Wassenaar Hoffmanplein Voorburg), Neherlab (Leidschendam), Beatbands (Noteboompark Voorburg).

Waarom er geen bekendheid aan de stadsbakens wordt gegeven is onbekend. Informatie over de ‘route’ is ook niet te vinden. De directie van Museum Swaensteyn laat desgevraagd het volgende weten: ‘Bij de introductie was er een brochure met een wandeling. Inmiddels bestaat die wandeling als zodanig niet meer. De meeste bakens zijn opgenomen in andere wandelingen die je met een plattegrondje en/of audio-app kan maken. De stadsbakens vallen wat onderhoud betreft onder de gemeente’.

Enkele bakens hebben licht en geluid. Bij het baken Beatbands, dat herinnert aan de optredens van lokale, regionale en internationale bands in de voormalige sporthal De Vliegermolen (1968-1990), doet het geluid het al geruime tijd niet meer. Formeel zou de gemeente die moeten repareren of laten repareren.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com