Nieuws
Verkiezingskoorts

GBLV is via sociale media een actie gestart onder het motto ‘Eet lokaal’. Inwoners worden opgeroepen lekker te eten bij bepaalde zaken, dan wel daar hun eten op te halen. Dit alles vergezeld van foto’s van de betrokken etablissementen, producten en/of de ondernemers zelf, alsmede de door hen opgehangen posters van GBLV zelf.

De actie heeft verbazing gewekt. Zo reageert iemand: ‘Ik snap ‘m ook niet ! Steun lokaal ? In deze tijd ? Leg liever uit wat er op gemeentelijk niveau mogelijk is met betrekking tot de energieprijzen, met de huisvesting, met alle zaken die mensen echt bezig houden. En doe dit alsjeblieft niet af met de dooddoener ‘dat is staatsbreed, geen gemeentepolitiek’. Ik richt me met deze post niet persé tegen GBLV. Wel tegen alle nonsens die ik hier op facebook van alle partijen voorbij zie komen. Werkelijk, dames en heren gemeente politici, is dit nu alles?’

GBLV-lijsttrekker Bianca Bremer in een reactie: ‘de punten die u noemt kunnen wij zeker ook op gemeente niveau aanpakken, zo staat het ook in ons verkiezingsprogramma te lezen. Ontzettend belangrijke zaken! Maar daarnaast steunen wij natuurlijk ook onze lokale ondernemers die 2 zware jaren achter de rug hebben. Daarmee helpt u ook de lokale werkgelegenheid en de leefbaarheid in onze wijken. Ik hoop dat ons verkiezingsprogramma u een beetje gerust stelt’.

Overigens heeft GBLV ook de lokale bushokjes volgehangen met posters waarop onder andere de tekst: ‘Waar koop jij je eieren?’ Wat de partij met die informatie wil? Ooit van privacy gehoord?

Bram van Popering, voormalig GBLV-lid en de laatste 4 jaar tevens lid van een gemeenteraadscommissie voor die partij, waarschuwt kiezers in een persbericht dat hun stem voor GBLV ‘niet naar een stabiele partij gaat’. Van Popering stelt dat hij gedwongen werd afscheid te nemen van de partij omdat de partijtop hem niet op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing wilde zetten ‘omdat men bang is dat hij met voorkeurstemmen in de gemeenteraad zou worden gekozen’.

Van Popering stelt dat hij zich vier jaar keihard heeft ingezet voor de belangen van de burgers. Hij was naar eigen zeggen vooral te vinden in de wijken en op wijkbijeenkomsten. Altijd in direct contact met de inwoners. Van Popering: ,,In persoonlijk contact weet je pas wat er werkelijk leeft en kun je in gesprek komen als er lastige kwesties spelen. Daarna verwacht de burger dat je serieus werk maakt van de afgegeven signalen door middel van heldere acties in de raad en daar buiten. Zo bouw je vertrouwen op tussen burger en bestuur.’’

Het voormalige GBLV-lid laat mensen van het Platform Gravenwijk en het Platform Gaardenbelang aan het woord die zijn inzet roemen. ‘Bram van Popering is zwaar teleurgesteld in hoe GBLV de keuzes maakt en omgaat met waardering naar de eigen mensen. Na vier jaren succesvol verbindend werk voor de partij te hebben verricht en dan zonder opgave van redenen aan de dijk te worden gezet, dat snapt niemand en is niet uit te leggen’, zo besluit hij zijn bericht.

GroenLinks gaat ondertussen de Engelse toer op. ‘Do you believe in a fair, sustainable and inclusive future? So do we. Even if you don’t have a Dutch nationality, you can vote in the elections on March 16th! ? Read our plans for the coming four years here: https://leidschendam-voorburg.groenlinks.nl/we-can-change-leidschendam-voorburg-together… #Vote #GroenLinks’.

ChristenUnie deed een kleine test inzake de bereikbaarheid van de Mall. Twee partijgenoten vertrokken tegelijkertijd naar het winkelcentrum. De één met de tram, de ander met de auto. Van het geheel werd een filmpje gemaakt: https://www.facebook.com/ChristenUnieLV/videos/281047077478230/

De SP heeft in menig abri een poster laten aanbrengen: ‘Strijd mee. Stem SP’. Waar voor of waar tegen er meegestreden moet worden, meldt de partij niet. Op de site van de partij staat onder de kop ‘Wij strijden mee’ het volgende: ‘De SP wil op alle fronten de tweedeling in Leidschendam-Voorburg tegengaan. Daarnaast moet iedere inwoner die zorg nodig heeft, die ook krijgen. De SP wil dat meer kwalitatief goede en betaalbare woningen worden gebouwd. De SP wil geen prestigeprojecten meer. De problemen door de Mall moet niet alleen snel, maar ook voor lange tijd worden opgelost’.

De gemeente Veenendaal heeft overigens samen met de organisator van de prof wielerkoers Veenendaal – Veenendaal iets bedacht om gemeenteraadsleden die niet meer terug keren in de gemeenteraad op te vrolijken en de feestvreugde bij degenen die er nieuw inkomen, te verhogen: het eerste NK wielrennen voor gemeenteraadsleden. Op 20 mei start men om 10.00 uur in Veenendaal voor 20 rondjes over een parcours van 2 kilometer. Let wel: de raadsleden die meedoen moeten hun eigen racefiets – met goede remmen, maant de organisatie – meebrengen, en een valhelm dragen. Deelname is voor eigen risico, zo staat er ook nog in de voorwaarden.

In deze rubriek kwam de SP al langs. Ook andere partijen kunnen er wat van als het om slogans in de verkiezingscampagne aankomt. Wat dacht u van D66: ‘Werken aan vooruitgang’. Alsof er een partij is die kiezers binnenhaalt met ‘werken aan achteruitgang’. En GroenLinks: ‘Menselijk eerlijk duurzaam’. Op een ‘onmenselijke’ partij stemt niemand. En eerlijk, dat is toch iedereen als hij of zij daarnaar gevraagd wordt. En duurzaam is een woord dat elke politicus tegenwoordig gebruikt. Totdat er gevraagd wordt wie de rekening voor die duurzaamheid gaat betalen. Dan zwijgt men. Of verwijst naar de rijksoverheid die met ‘miljarden’ over de brug moet komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com