Activiteiten
Postenwandeling door het boerenland

Dinsdag 15 maart  start het weidevogelseizoen, de periode tot half juni, waarin weidevogels rust en ruimte wordt gegeven om hun jongen op te laten groeien. Zaterdag 12 maart organiseert agrarisch collectief De Groene Klaver een postenwandeling met onderweg informatie over de bescherming van weidevogels, biodiversiteit, duurzame energie en nog veel meer. Het startpunt is naast La Place in Zoeterwoude. Deelnemers wandelen over boerenlandpaden in de omgeving. De route is ongeveer 3 kilometer lang.

De Groene Klaver zet zich in voor de natuur en het landschap in het agrarische gebied tussen Leiden, Den Haag, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn. Het beschermen van weidevogels is één van de doelstellingen. De wandeling is gratis. U kunt starten tussen 13.00 en 15.00 uur en de sluiting van de posten is om 16.00 uur. Het startpunt is op het Groene Hartplein in Zoeterwoude, tussen La Place en streekwinkel Boer en Goed. Het advies luidt: zorg voor stevig schoeisel. De wandeling is ook leuk met kinderen, want onderweg zijn letters verstopt waarmee kinderen een woord kunnen vormen en een prijs kunnen winnen.

Aan het wandelen is er nog een fotowedstrijd met als thema ‘Volop lente’ gekoppeld. Hobbyfotografen zijn van harte uitgenodigd om hun foto’s in te sturen en mee te dingen naar een mand vol streekproducten. https://www.degroeneklaver.nl/

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter