Nieuws
Nog meer geld voor Voorburgs park

B&W willen nog eens 144.000 euro steken in het opknappen van het Voorburgse park Vreugd en Rust. De extra uitgave is nodig nu partners minder geld in het project steken en de kosten zijn gestegen omdat er door coronamaatregelen vertraging in de uitvoering is opgetreden. Dat heeft wethouder Floor Kist de gemeenteraad bericht.

De projectkosten waren begroot op 524.000 euro. De provincie draagt daar 240.000 euro van. Partners van de gemeente (Stichting Mooi Voorburg, hotel/restaurant Centraal, brasserie De Koepel, tennispark Vreugd en Rust, Museum Swaensteyn, Historische vereniging Voorburg) zouden 112.000 euro bijdragen, de gemeente zelf 172.000 euro.

De partners hebben door de coronacrisis hun omzetten zien dalen en dragen 47.000 euro minder bij dan gedacht. De vertraging in de uitvoering kost nog eens 97.000 euro. Volgens Kist is stoppen met het project geen optie omdat de provincie het gegeven geld dan terug wil krijgen en de gemeente bovendien een onbetrouwbare partner zou worden.

Bij het project gaat het om het opknappen van de paden, het terugbrengen van de oorspronkelijke padenloop zoals bedacht door landschapsarchitect Zocher jr., het herinrichten van de hertenweide (nu kinderboerderij, red.) en het inrichten van een picknick/speelweide.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com