Mening
Opinie: Meer dan een half miljoen voor een hobby park

Meer dan een half miljoen euro voor het opknappen van een park. Een karwei dat ook voor veel minder zou kunnen. Alleen is besloten dat Vreugd en Rust terug moet worden gebracht in de oude staat: die van meer dan honderd jaar terug. Niet omdat zulks nodig is, het betreft een hobbyproject van de Stichting Mooi Voorburg.

Dan kan een verstandig mens zich afvragen of men in Voorburg wel op zo’n museaal Zocherpark zit te wachten. Zijn de mensen niet veel beter af met een park vol recreatie- en speelvoorzieningen. Met zwemsteigers aan de Vliet, speelruimte voor de kinderen, picknick plekken voor de gezinnen en een verzorgd honden uitlaatgebied?

Wie regelmatig in Vreugd en Rust verblijft, leert dat er weinig enthousiasme voor de plannen van de gemeente en Mooi Voorburg is. Men vreest straks minder te mogen dan nu het geval is. Er wordt ook gegniffeld om het voornemen de paden van kiezelstenen te voorzien. Met naast het park een verzorgingshuis, is het aantal rollator- en rolstoelgebruikers ongekend groot. Wie sleept deze mensen straks voort? Wethouder Floor Kist? Bestuursleden van Mooi Voorburg? Welneen. Die koesteren zich op een Zocher bankje in het zonnetje, genieten van de historische muren die opnieuw zijn opgetrokken, de bruggetjes anno achttienhonderd toen en vooral het gebrek aan mensen.

Kijk, het kost straks meer dan zes ton gemeenschapsgeld. Maar dan heb je ook wat: een park waar niemand op zit te wachten. Een heel duur hobbyproject! Wanneer wordt er iemand wakker en maken we van Vreugd en Rust voor veel minder euro’s een plek waar jong en oud van kunnen genieten? Volgens wethouder Kist kan dat niet, want dan wordt de gemeente gezien als onbetrouwbare partner. Oh, als we zo gaan beginnen, dan weten we er nog een paar. Kom op Floor, kom op gemeenteraad: bestuur met verstand!

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com