Activiteiten
Twee winnaars Prinses Marianne Concours

Het eerste Prinses Marianne Concours voor klassieke jeugdensembles (kamermuziek) leverde direct twee winnaars op: Trio Amare en het duo Nina Broeva (viool) en Damiën Heemskerk (piano).

Trio Amare, bestaande uit Timen de Bruijne (cello), Pouya Azimi (viool) en Pallavi Nandoe Tewarie (piano), bracht een compositie van Clara Schumann ten gehore en Nina & Damiën speelden een compositie van César Franck. Juryvoorzitter Ali Groen kwam met haar mede juryleden Andor Horváth en Roos Hoogakker na de optredens van de vijf deelnemende ensembles aan het concours tot het eindoordeel dat beide ensembles de eerste prijs verdienden. De eerste prijs is het optreden tijdens het Openingsconcert van het Huygens Festival op vrijdagmiddag 23 september 2022.

De vijf deelnemers aan het Prinses Marianne Concours kregen bij het bekendmaken van de uitslag ook een optreden aangeboden in de Hoeksteenkerk in Voorburg en in het Wijkleercentrum Alles voor Elkaar in Leidschendam. Op deze manier werd nog meer bijgedragen aan de doelstelling van het Prinses Marianne Concours: een podium bieden aan klassiek jeugdensembles (kamermuziek).

Het concours is een initiatief van het Huygens Festival. Het duo Tudor (cello) en Alexander (viool), het Intermezzo Ensemble van het Rotterdams Hellendaal Instituut, het klarinetduo Wojciech en Peer en de beide prijswinnaars zijn dus zeker nog een keer te horen. Dit geldt ook voor Melisse Markesteijn (dwarsfluit) en Casper Bleichrodt (fagot) die buiten mededinging optraden onder begeleiding van Nadia Askarova (piano/spinet).

Volgend jaar zal de tweede editie van het Prinses Marianne Concours plaatsvinden. Op donderdag 21 april aanstaande is er de Amuse in de Oude Kerk in Voorburg, waarbij het Huygens Festival en Voorburg Jazz Culinair een muzikaal voorproefje opdienen. Van 23 tot en met 25 september is het Huygens Festival: drie dagen klassiek genieten in het Huygenskwartier Voorburg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter