Nieuws
Schooljeugd niet meer welkom

De eigenaar van boerderij Akkerlust, Stompwijkseweg 55A, heeft besloten niet langer deel te nemen aan het zogenoemde Cultuurmenu van de gemeente waardoor schoolklassen de boerderij periodiek bezoeken om er les te krijgen. Aanleiding vormt een korting van de subsidie die per leerling per bezoek wordt gegeven. In het geval-Akkerlust scheelt dat 1,10 euro per keer.

In januari stelde GBLV-gemeenteraadslid Sanje Duijvestijn vragen over een bezuiniging op het Cultuurmenu aan B&W. Volgens B&W was er in 2020 besloten de bedragen die deelnemende instanties per leerling per bezoek kregen gelijk te trekken op 2,50 euro. Voor Akkerlust betekende dat 1,10 euro minder.

In 2021 was de Bibliotheek, als coördinator van het menu, Akkerlust tegemoet gekomen door de ontbrekende 1,10 te vergoeden. Dat was echter een éénmalige actie, aldus B&W. Voor de besluitvorming ter zake verwees men naar de zogenoemde Subsidietafel waar betrokken organisaties over het gelijk trekken van alle bedragen op 2,50 euro hadden besloten.

De directie van Akkerlust vraagt zich nu af waar alle geld heen gaat aangezien deelnemende scholen 6 euro per leerling per bezoek betalen, doch aanbieders maar 2,50 euro per leerling ontvangen. Daarnaast hekelt men het gebrek aan informatie vanuit de Subsidietafel. Zo is onbekend welke organisaties dat besluit namen, over welke bedragen werd gesproken en of men wel deelnam aan het Cultuurmenu.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter