Nieuws
Langer parkeren Huygenskwartier

Om de ondernemers in het Huygenskwartier te plezieren hebben B&W besloten op de Zwartelaan, schuin onder het viaduct van de Utrechtsebaan/A12 en het spoor, het ‘vrij parkeren’ in de blauwe zone te verlengen van 2 naar 3 uur.

‘Het Huygenskwartier is één van de kernwinkelgebieden van de gemeente. Het winkelgebied heeft een uniek winkelaanbod, grotendeels gevormd door plaatselijke ondernemers. De combinatie van winkels in het run- en funsegment, horeca en een historische stadskern zorgt ervoor dat bezoekers regelmatig lang binnen dit gebied verblijven’, aldus B&W ter motivering van het besluit.

‘Rondom het Huygenskwartier is een parkeerregime van kracht. Bestuurders kunnen momenteel twee uur parkeren binnen de venstertijden van de parkeerschijfzone met gebruik van een parkeerschijf. Het platform van ondernemers gaf recentelijk aan dat veel bezoekers langer dan twee uur in gebied verblijven. Vanuit ondernemers is de wens ontstaan om parkeertijden binnen de parkeerschijfzone te verlengen naar drie uur’

‘Vanuit de Gemeenteraad is tevens een motie aangenomen om de parkeertijden aan te passen. Een gedeelte van de bestaande parkeerschijfzone zal daarom worden aangepast, waardoor bestuurders drie uur kunnen parkeren met gebruik van een parkeerschijf’.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter