Activiteiten
Erfgoeddag 2022 ‘Oranje aan de Vliet’

Leidschendam-Voorburg heeft nauwe banden met de Oranjes. Prinses Marianne woonde er en Constantijn Huygens was secretaris en raadsman van de Oranjes. Het thema van de Erfgoeddag op zaterdag 30 april is dan ook ‘Oranje aan de Vliet’. Die dag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud in dit thema. Molens, musea, de lokale kerken: alle Erfgoedpartners openen hun deuren en hebben een programma. Ook vindt op 30 april de opening van het toeristisch (vaar)seizoen plaats.

Opening van de dag vindt plaats door Prinses Marianne om 11.45 uur bij de dorpspomp in de Herenstraat, tevens opening van het ‘Stichting Mooi Voorburg-jaar’. Op de Erfgoeddag kunt u met een authentieke bus (gratis) langs molens, musea, monumenten en parken om kennis te maken met het prachtige erfgoed. Ook kunt u meevaren met De Ooievaart. Start- en eindpunt van de busrondritten is het Stationsplein in Voorburg. De halfuurdienst van de bussen begint 30 april om 12.00 uur en de laatste rit is om 15.30 uur. De Ooievaart heeft een gratis pendeldienst (12.00 – 16.00 uur) tussen Leidschendam en Voorburg. Opstapplaatsen: Hofwijck en het sluisgebied Leidschendam.

Ook komen historische figuren naar Leidschendam-Voorburg. In Voorburg zijn Park Arentsburgh, Buitengoed Dorrepaal, Huygens’ Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck, Molen de Vlieger en de Oude Kerk te bezoeken. Er zijn rondleidingen, tentoonstellingen en speurtochten voor kinderen. Kinderboerderij Essesteijn is open en de Stichting Erfgoed Prinses Marianne houdt een begeleide wandeling. In Leidschendam kunt u de historische Begraafplaats Wilsveen, Houtzaagmolen De Salamander en de Dorpskerk bezoeken.  Vereniging Erfgoed Leidschendam heeft een fototentoonstelling en organiseert in Leidschendam Centrum ‘Escape the City’ samen met Scouting Hubertus-Brandaan.

De Opening van het toeristisch (vaar)seizoen zet Leidschendam-Voorburg in een oranje gloed. U kunt meevaren met een eigen schip, verzamelen is om 11.00 uur bij botenstalling Warmenhoven aan de Kniplaan in Voorschoten. De varende stoet zal rond 13.30 uur bij Houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam aankomen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter