Activiteiten
Folkgroup King’s Galliard is terug

Met concerten op vrijdag 1 april om 20.30 uur en zaterdag 2 april om 15.30 uur viert de folkgroup  King’s Galliard dat ze weer bij elkaar zijn. De leden van de groep, Jan Erik Noske (fluiten en piano), Frenk van Meeteren (mandoline, Bouzouki en banjo), Jorn Plas (gitaar en kontrabas) en Lenneke Willems (viool), hadden elkaar tijdens hun studie op het conservatorium in Den Haag leren kennen en vandaar begon hun avontuur.

Ze wonnen prijzen op grote festivals in Ierland, traden op in tv-programma’s die in Belfast en Kopenhagen werden uitgezonden. Op een van hun tournees door Ierland ontmoetten zij de zangeres en gitariste Sharon Bradley in Athlone. Kort daarna kwam zij in Nederland wonen en het contact met haar is gebleven.

Omdat de gitarist Jorn Plas tegenwoordig op Cuba woont is Sharon gevraagd om bij de groep te komen. Het repertoire is daardoor uitgebreid met Ierse songs. Nadat de leden van de groep jarenlang hun eigen muzikale weg zijn gegaan, hebben zij elkaar uiteindelijk, door hun gezamenlijke liefde voor de Ierse muziek, weer gevonden.

De concerten worden gegeven in het Zeeheldentheater in Den Haag. Kaarten via www.zeeheldentheater.nl 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter