Nieuws
Hoge waardering openbaar vervoer tijdens pandemie

In 2021 gaven de reizigers het openbaar vervoer (OV) in de metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) een 8 (7,96). Dat blijkt uit de OV-klantenbarometer van het CROW. RandstadRail, tram en bus krijgen allen een 8 van de reizigers. De waardering voor de metro blijft iets achter met een 7,8.

Igor Bal, portefeuillehouder OV bij MRDH: ,,Dit rapportcijfer is een mooi compliment aan de OV-bedrijven en haar medewerkers. Ook tijdens de coronapandemie zorgden zij voor uitstekend vervoer voor de reizigers die ondanks de lastige periode van het OV gebruik zijn blijven maken.”

De OV-klantenbarometer 2021 is uitgevoerd midden in de coronapandemie. Daardoor was de reizigerssamenstelling anders en zijn er minder vragenlijsten ingevuld dan voor de coronajaren. Bovendien zijn de metingen van deze barometer uitgevoerd in het najaar van 2021 in plaats van gespreid over het hele jaar.

Jaarlijks brengt het CROW (kennisplatform voor infrastructuur, verkeer en vervoer en openbare ruimte) de OV-Klantenbarometer uit met daarin reizigerswaarderingen per vervoerder, per concessie en per modaliteit. In 2020 is deze vanwege de coronapandemie niet verschenen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com