Nieuws
B&W werden bedonderd

De directie/raad van bestuur van de Reinier de Graaf-ziekenhuisgroep hebben B&W bedonderd toen het verzoek kwam of in het leegstaande Diaconessenziekenhuis in Voorburg-West noodopvang van Oekraïnse vluchtelingen mogelijk was. De reactie was dat er dat er in het ziekenhuis zoveel was gesloopt, dat de basisvoorzieningen voor de opvang niet meer te realiseren waren. Dat was onjuist.

Direct betrokkenen hebben Vlietnieuws laten weten dat het ziekenhuis sinds 1 februari leeg staat. Verder is er niets gebeurd. Er is ook geen start gemaakt met sloop. Er vindt wel leegstandsbeheer plaats, er zijn hekken rond het gebouw geplaatst en er is camerabewaking.

Geconfronteerd met deze informatie weigeren B&W een inhoudelijke reactie. In plaats daarvan laat het Raadhuis weten dat men komende week een afspraak heeft met de verantwoordelijken bij de Reinier de Graaf-groep. Daarbij is wat betreft de gemeente een langdurige opvang van Oekraïnse vluchtelingen in het ziekenhuis aan de orde.

In Leidschendam-Voorburg zijn inmiddels 160 Oekraïnse vluchtelingen door de gemeente ingeschreven en van een BSN-nummer voorzien. Dagelijks komen daar personen bij. Bij inschrijving verleent de gemeente meteen een BSN-nummer.

Overigens is Leidschendam-Voorburg de enige gemeente in de regio samen met Midden Delfland, Oegstgeest en Voorschoten die onderzoekt of en hoe er Oekraïnse vluchtelingen worden opgevangen. Alle andere 23 gemeenten hebben dat al geregeld, zo blijkt uit een inventarisatie van Omroep West.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter