Nieuws
Subsidieplafonds overschreden

B&W staan toe dat eerder bepaalde subsidieplafonds worden overschreden. Dat heeft echter geen consequenties voor de ontvangers van subsidie. Het gaat om subsidieplafonds voor zogenoemde subsidietafels: beraad van een aantal organisaties over activiteiten die zij op bepaalde thema’s kunnen ontwikkelen binnen een door B&W bepaald bedrag.

In het verleden hebben B&W gesneden in activiteiten als het subsidieplafond werd overschreden. In 2021 is dat niet gebeurd. Zo besteedde de tafel opgroeien en opvoeden 86.000 euro meer dan het plafond aangaf; zelfredzame inwoner 7000 euro meer en FIT (financieel zelfredzame en digi-taalvaardige inwoners) 66.000 euro meer.

Desgevraagd laat een woordvoerder van B&W weten dat het bij opgroeien en opvoeden ging om hogere uitgaven voor het rijksvaccinatieprogramma en jeugdgezondheidszorg. Bij zelfredzame inwoner over de boeking van een subsidie voor 2022 en bij FIT om een subsidie voor maatschappelijke ondersteuning statushouders.

Volgens de zegsman zijn de plafonds ongewijzigd gebleven doch de uitgaven op sommige punten gewijzigd door verschillende ontwikkelingen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com