Nieuws
Geen snelle monumentenstatus Oranjekwartier

B&W zijn niet van zins om 96 sociale woningen in het Oranjekwartier Voorburg voor sloop te behoeden door ze snel de gemeentelijke monumentenstatus toe te kennen. Dat blijkt uit een brief van wethouder Jan Willem Rouwendal aan de gemeenteraad. GBLV had gepleit voor een snelle monumentenstatus.

De wethouder: ‘Het is de verantwoordelijkheid van het college om goed geïnformeerd een besluit te nemen over de monumentale status van het Oranjekwartier. Voor het toekennen van een monumentale status is een procedure vastgelegd. Het buiten deze vastgelegde procedure om besluiten tot toekennen van de monumentale status zal tot gevolg hebben dat, indien een bezwaar tegen een dergelijk besluit wordt ingediend, de kans zeer groot is dat het bezwaar gegrond wordt verklaard, waardoor de monumentale status weer vervalt’.

‘Daarna dient alsnog de juiste procedure te worden gevolgd, waardoor bewoners nog langer in onzekerheid blijven. Om te komen tot een goede besluitvorming heeft het college ervoor gekozen om belanghebbenden de gelegenheid te bieden om hun argumenten voor of tegen een monumentenaanwijzing te presenteren, waarna het college op grond van deze argumenten een besluit kan nemen over de beschermde status’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter